Balina, MATIC Coin ve Bu 4’üyle Kâr Satışı Yaptı: Bu Altcoin’de ise Zarar Var!

Posted by

Kripto para piyasası, inişler ve çıkışlarıyla her zaman heyecan verici bir ortam sunuyor. Bu hafta da iki zıt hikaye karşımıza çıktı. Bir yandan zeki bir yatırımcı lokal tepeden satış yaparak 8,38 milyon dolarlık kar elde etti, diğer yandan ise bir yatırımcı kullandığı teminatların değer kaybetmesi nedeniyle milyonlarca dolar zarara uğradı. İşte MATIC coin ve diğerlerini içeren kripto para işlemleri…

Balina, MATIC coin ve diğer kripto paraları tepeden sattı

Kripto para piyasası, inişler ve çıkışlarıyla her zaman heyecan verici bir ortam sunuyor. Bu hafta da iki zıt hikaye karşımıza çıktı. Bir yandan, zeki bir yatırımcı lokal tepeden satış yaparak 8,38 milyon dolarlık kar elde etti, diğer yandan ise bir yatırımcı kullandığı teminatların değer kaybetmesi nedeniyle milyonlarca dolar zarara uğradı.

On-chain analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılan verilere göre, bir kripto para balinası son yükselişleri fırsat bilerek 5 altcoin’de satış yaparak 8,38 milyon dolarlık kar elde etti. Balina, 12 Haziran günü altcoinler lokal tepedeyken 40 bin AAVE, 265 bin XVS, 2,68 milyon MATIC, 799 bin BLUR ve 246 bin ARB satarak kripto para borsası Binance’e aktardı. Bu balina, daha önce de Pepe (PEPE) ve Uniswap (UNI) işlemlerinde kar etmeyi başarmıştı. Sadece bu iki altcoin sayesinde 11,4 milyon dolar kazanç elde etmişti. Yatırımcı, özellikle yüklü alım yapıp kısa vadeli bekleyip bu sayede yüksek kazanç sağlamayı başararak öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Altcoin yatırımcısı teminat kaybı yaşıyor

Curve Finance ekosisteminin temelinde yatan Curve DAO (CRV) token, son 24 saat içerisinde %29’dan fazla değer kaybetti. Bu düşüş, bir yatırımcının Fraxlend platformunda kullandığı teminatların değer kaybetmesine ve milyonlarca dolar zarara uğramasına neden oldu. Lookonchain platformuna göre, CRV fiyatının düşmesiyle birlikte bir yatırımcı Fraxlend’de 10,58 milyon CRV’lik (3,3 milyon dolar) likidasyon yaşadı.

Yatırımcının Curve DAO kurucusu Michael Egorov olabileceği tahmin ediliyor. Egorov’un CRV’yi teminat olarak göstererek çeşitli DeFi platformlarından stablecoin borcu aldığı ve şu anda 111,87 milyon CRV’lik (33,87 milyon dolar) teminata ve dört farklı platformda 20,6 milyon dolarlık borca sahip olduğu belirtiliyor. Bu iki olay, kripto para piyasasının ne kadar riskli ve değişken olabileceğini gözler önüne seriyor. Yatırımcıların, yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmaları ve riskleri göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Kripto para piyasası, son yıllarda artan bir popülerlik kazanıyor. Her ne kadar bu artan ilgi yatırımcılar için yeni fırsatlar sunsa da, piyasanın değişkenliği ve riskleri de göz ardı edilmemeli. Bu hafta yaşanan iki olay, kripto para dünyasındaki zıtlıkları gözler önüne seriyor. Bir yatırımcı zekasıyla ve doğru zamanlamayla büyük bir kar elde ederken, bir diğeri ise kullandığı teminatların değer kaybetmesi nedeniyle milyonlarca dolar zarara uğruyor. Bu olaylar, kripto para piyasasına yatırım yapmayı düşünenler için önemli bir uyarı niteliğinde. Yatırımcılar, yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmaları ve riskleri göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir